De muziek digitaal

platenspeler

Rotterdam heeft een van de mooiste gebeurtenissen ter wereld – de Rotterdamse sluis. De lockout was het hoogtepunt in een grote onmiddellijk na de explosie die de Rotterdam trof. Helaas raakten zoveel mensen gewond dat de meeste muzieklevens die in deze periode verloren gingen waarschijnlijk begraven zijn, of zoals zo vaak, nooit meer gekend zijn. Degenen die overleefden waren een waar genoegen om in de buurt te hebben en gingen een groot deel van hun leven door met het verkopen van platen.

Als een platenwinkel, reau starch en grips waren een van de platenwinkels vooruit in deze tijd. De dagen van het afspelen van platen op vinyl zijn voorbij. Platen staan nu op CD’s, die geen stukje software zijn zoals we dat vroeger kenden – dat wil zeggen, het is geen echte plaat meer. We verkopen zelfs spelletjes.

We zijn er wel in geslaagd de zeepbel van het kopen en verkopen van platen vanuit een premisse te overleven – maar er zijn nog genoeg alternatieven, zelfs als het een echt platenlabel is. Er zijn nu digitale muziekrecorders die compatibel zijn met PC’s, en ondanks onze populaire ludieke misvatting dat de nieuwbakken digitale muziekschrijver Iets bijhoudt DE Omgekeerd, zullen er geen gekochte officiële muziekgroepen meer op de markt zijn.

Er zijn andere alternatieven. Er zijn theitisch albums op de markt die vaak gebaseerd zijn op oudere muziekopnamen, niet op concertopnamen. Toen wij in deze bedrijfstak begonnen, was het voor ons een natuurlijke stap om de gebruiksmogelijkheden van “oldies”-muziek te onderzoeken. De details van de gebruiksmogelijkheden zijn het onderzoeken waard.

Het meest opwindende gebruik van de Boards, zoals wij de oudjes noemen, zijn echter de Werkende Musicus en de Muzikantenraad – die beide worden gerund door een kleine groep mensen in Rotterdam die de Musici Sint Madue – de Rotterdamse Muziekkamer – wordt genoemd. De Muzikantenraad geeft trofeeën aan mensen die hun muzikale vak op een unieke manier uitoefenen. Ze hebben zelfs een website.

De Raad voor Musici is momenteel bezig met een nieuwe onderneming. Hij lanceert het project Musicians for Hire, dat tot 400 muzikanten per jaar de kans zal bieden om voor strijkorkestleden te spelen. Ik heb ook een aantal traditionele en rock/funk/soulconcerten gemixt en gedocumenteerd die ik in Rotterdam heb bijgewoond. Deze muzikanten hebben door de jaren heen moeten leren door wat wij doen en door hen aan boord te nemen komt de Muzikantenraad dichter bij zijn uiteindelijke doel in de verandering van muziekstijlen.

De grootste uitdaging bij dit specifieke project is echter dat we vijf verschillende schrijvers voor de muziek hebben gevonden – een mooie inwijding. De Musicians Council heeft slechts één regisseur in huis en er zijn twee specialisten op elk gebied. Met zoveel verschillende talenten, vaak met bibliografische verschillen, dreigt dit project verschillend en dus verwarrend te worden, dus moeten we ons uiterste best doen om deze talenten te benoemen op een manier die iedereen kan begrijpen. De Raad van Muzikanten zal – net als het spelen van tien verschillende liedjes op een gitaar of bas, als die door verschillende mensen worden bespeeld – verwarrend zijn.

De website van de Musicians Council is er om het voorgestelde project/artistieke setting te ondersteunen, en het was daar waar we onze nieuwe labelnaam creëerden. Er zijn nog een paar andere lokale muzikanten in Rotterdam, met De Kl Egels (Bassisten in gevestigde bands, de twee grootste in Rotterdam), De Zempresses (Barden en Artiesten), en Theeters (Geluidshandelaren). We zijn op zoek naar een aantal vervangende toetsenisten, die een extra onmisbare input kunnen leveren aan de muziek en het project een onmisbare dienst kunnen bewijzen. Er is een kernteam aangesteld en het project zal van start gaan op het muziekfestivalARGET, dat onvoorzien en onverwacht was tijdens onze creatie van dit project.

Wij vestigen ons, samen met andere groepen, in een bijzonder en inspirerend gebied – degg-zone. De grote vraag is wat we zullen willen doen. Met perfectie, die we nu ook kunnen bereiken. Is het het project dat ik wil beginnen, of ben ik stoffig en moe van de vorige dag, zonder een duidelijke lust voor de eerste tekenen van inspiratie? Blijf zoeken naar die vonk die je die lichtheid van geest geeft. Je zult het vinden, wij weten het, en we willen er allemaal een deel van.

lees meer:

Game winkel Rotterdam

Lp winkel Rotterdam

Game shop