Verschillende soorten persen.

printer

Laten we, voordat we de verschillende druktechnieken bekijken, eerst de verschillende soorten persen bekijken. We hebben gezegd dat er drie verschillende soorten druktechnieken zijn: het offsetmodel, het diepdrukmodel en het t-frame model. Laten we elk van deze technieken in detail bespreken en ook kijken naar de kwalificaties die vereist zijn om op dit gebied werk te verkrijgen.

De offsetdruktechniek is vrijwel zelfvangend. Identieke afmetingen en soorten materiaal worden op de pers geplaatst en het resulterende materiaal wordt stiekem vervangen door transparant materiaal dat veroudert en kleurvast is. De drukkerij is een offset model. Deze pers heeft de neiging zich te bevoordelen met commerciële binders. De binders zijn ontworpen om het materiaal op te sluiten, zodat het stevig in het materiaal wordt ingebed. Deze perstechniek wordt gebruikt voor het plaatsen van Bankin-materiaal. De ouderdom van de bindmiddelen speelt een grote rol met betrekking tot het uiteindelijke uiterlijk van het materiaal. Naar zijn duistere kant toe wordt er bewust spanning gelegd op het bindproces. Ook op de Recy TripleTraps wordt stress uitgeoefend Wanneer de binders aan extreme stress worden blootgesteld, hebben ze de neiging te knappen.

Ook diepdruk is een interessant procédé. Bij deze techniek specificeren de ontwerpers/uitgevers wiskundige of mathematische functies door deze waarden in inkt of cijfers op de drukplaten aan te brengen. Vervolgens worden de beelden op het persvlak geslagen, gevolgd door een tweede persing die ze tot een vel papier oprolt.

T-frame persen wordt gewoonlijk gebruikt voor het plaatsen van folders, visitekaartjes, logboeken, grafieken, foto’s en andere soortgelijke soorten informatie op het persoppervlak. Bij deze perstechniek wordt het papier gerebound. De rebound pers wordt gebruikt om overtollige kopieën van de originele pers te maken. T-frame persen kan worden gebruikt voor het persen van brochures, etiketten, verpakkingsetiketten, verzendingsfacturen, verkoopbevorderende acties, advertenties, catalogi en instructie- en naslagwerken voor de detailhandel.

Er zijn nog vele andere methoden om gegevens en informatie te persen, maar dit zijn de meest voorkomende en meest essentiële methoden, die volgens de hierboven vermelde methoden moeten worden geperst. De perstechnieken verschillen sterk naar gelang van het soort product en de plaats van de pers ten opzichte van de lezer. Een brochure wordt bijvoorbeeld geperst (getrokken of gericht) met behulp van een spanner. Op die manier is de informatie goed leesbaar en is zij minder onderhevig aan fouten. Omdat de spanner boven in het handvat is geplaatst, is hij zeer gemakkelijk in te brengen. Een ander type pers is de automatische aan- en afvoer. Bij deze perstechniek worden de advertenties kwantitatief gecontroleerd en geselecteerd. Vervolgens worden de advertenties via de geleidingsnaald op het persvlak geplaatst.

Het gebied van het lezen op afstand is uitgestrekt en voor de gemiddelde persoon geen nieuwe ervaring; lezen op afstand houdt in dat men leest tegen de richting van de leesstroom in. Dit kan gebeuren op het fornuis, de vloer van een pick-up truck, onder een auto, in een treinwagon en de lijst is eindeloos. Als het lezen op afstand zakelijk wordt aangepakt, zal de dwang om soms op te kijken worden overwonnen en zal het individu worden gestimuleerd om op een bepaalde manier te lezen. Ook vrachtwagenchauffeurs zullen het lezen onder de stoel van hun vrachtwagen zeer aangenaam vinden. De vrachtwagenchauffeur kan zich volledig op zijn taak concentreren terwijl hij de weg en de verkeersomstandigheden overziet.

Deze lectuur is van essentieel belang om bij de lezer de behoefte aan een glossarium en een woordenboek te doen ontstaan. Alle technische aspecten van de betekenis kunnen met behulp van een woordenboek worden onderzocht.

Tot de volgende keer, blijf die kranten, boeken en artikels publiceren die vrij kunnen gekopieerd worden door de auteur. Blijf in het buitenland journalistiek bedrijven voor het bedrijf. Volg de regels die in de tijdschriften staan.

Lees meer:

Drukkerij Dordrecht

Drukkerij Papendrecht

Kinder T-shirt bedrukken